Antwerpse vrouwen

Zomer 2023 fietsten mijn man Jos en ik in Antwerpen op weg naar de stadscamping. We kwamen twee oudere vrouwen tegen, druk in gesprek. De oudste dame was, denk ik, ongeveer 90 jaar en de jongere rond de 70. De jongere hield een map in haar hand. De oudere hing als het ware aan haar arm om rechtop te blijven. Ze liepen in hoog tempo. Was het een hulpverlener die even naar buiten ging met haar cliënt? Was het moeder en dochter? Gingen ze boodschappen doen? Naar de bakker? Ik vond hen boeiend!

De volgende dag fietsten we weer door diezelfde straat, nu op een ander moment. Weer liepen ze daar samen. Ik moest denken aan een verhaal dat ik hoorde op de radio: Een oude dame van in de 90 had een gesprek met een interviewer. Deze vroeg: “Wie zorgt er nou voor u?” De oude dame antwoordde: “Oooh, mijn meisje komt straks mijn warme maaltijd brengen.” “Aha!”, zei de interviewer, “en hoe oud is uw meisje dan?” “Nou, dat is mijn dochter. Ze is 70.”

Later heb ik ook nog de jongere vrouw alleen gezien met een boodschappenkarretje achter zich aan. En weer met die map in haar hand.

Ik kon het niet laten en heb hen gemaakt van mixed media. 50cm. groot.

Wát een stel!!!

Antwerpse vrouwen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schuiven naar boven